Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ambassadeur

Marana Dam

Marana en ik hebben elkaar ontmoet op de Human Horse Academy waar we samen onze opleiding hebben gevolgd. Sinds die tijd hebben we regelmatig contact en gebruikt Marana een aantal van onze producten.

Hieronder kun je wat meer te weten komen over Marana en haar knappe paarden.

Hieronder een linkje naar de insta van Marana.

Wat is je naam?


Marana Dam

Wat zijn de namen van jouw paarden?


Ik heb 3 KWPN’ers, Feliza (Fee), Nearly Midnight & Notre Balou, en ik heb een Paint Horse genaamd Morning Star (ook wel Moos genoemd).

Waar kom je vandaan?

Ik kom oorspronkelijk uit Ermelo, maar inmiddels woon ik in hartje Rotterdam

Waar komen je paarden vandaan?

Fee komt uit Den Ham, bij een kennis van mijn vader vandaan. Een echte fokker die zowel paarden als schapen fokt. Zij is als veulen naar ons gekomen. Midnight is het veulen van Fee en hij is bij ons geboren. Balou hebben we uit Friesland dacht ik, mijn zusje heeft hem vorig jaar gekocht om samen met Midnight op te fokken en als paardje voor de toekomst.
Morning is ook bij ons geboren en is inmiddels alweer 16,5 jaar bij ons

Wat vind je paard het allerleukste om te doen?

Bij Fee vind ik het moeilijk, zij vind zoveel leuk om te doen. Vrijheidsdressuur zeker, dan voelt ze zich helemaal trots, maar misschien ook wel omdat ze er brokjes voor krijgt ;). Springen en cross training vindt ze ook super leuk! Morning vindt het vooral leuk om te crossen en buitenritjes te maken in het bos. Midnight en Balou zijn pas 1 dus daar doen we nog niet zoveel mee. Ze vinden het beide wel super leuk als we weer ons maandelijkse grondwerk lesje hebben.

Wat is jouw favoriete kunstje?


Piaffe, alleen kunnen mijn paarden het nog niet haha! Ik ben hard bezig om ze het aan te leren. Ik vind dat zo’n mooie oefening. Als het wel iets moet zijn wat ze al kunnen dan zou ik zeggen flemen of ook wel de ‘smile’, gewoon omdat dat me altijd vrolijk maakt.

Wat vind je het leukste om met je paarden te doen?


Grondwerk en buiten rijden. Die echte sterke connectie voelen met mijn paarden vind ik het aller gaafste! Dat geeft gewoon zo’n speciaal gevoel. Ooit zou ik graag met alleen een neckrope buiten willen rijden.

Wat eten je paarden het liefste?


Appels of slobber.

Wat maakt jouw paarden nu zo bijzonder?


Ze hebben allemaal wat bijzonders. Met Morning heb ik echt een mega sterke band. Zij voelt alles bij mij aan en zal me altijd willen helpen. Wij zijn echt 2 handen op 1 buik, zeg maar. Fee is ontzettend leergierig en super lief tegen iedereen, dat vind ik ook altijd super fijn. Midnight en Balou zijn gewoon ontzettende knuffels wat ze heel leuk maakt.

Hoe oud was je toen je liefde voor paarden begon en hoe kwam dat?


Ik denk zodra ik kon lopen. Mijn moeder had al een grote liefde voor paarden en zo ben ik er ook verliefd op geworden. Toen ik 1,5 was kreeg ik mijn eerste Shetlander genaamd Lucky Boy. Wij zijn 20 jaar lang dikke maatjes geweest.

Wat is je favoriete soort paard?

Ik houd van lieve, sensitieve paarden.

"Toen ik 1,5 was kreeg ik mijn eerste Shetlander genaamd Lucky Boy. Wij zijn 20 jaar lang dikke maatjes geweest."

Wat is jouw grootste paardendroom?


Ik wilde altijd allround Z rijden, maar inmiddels vind ik het nog veel gaver als ik mijn paarden zou kunnen rijden in vrijheid. Geen tuig meer en puur op communicatie.

Welk product gebruik jij dagelijks voor je paard/pony?


Voer? Haha nee ik heb geen idee. Ik gebruik mijn kaptoom en werkteugel heel veel, maar ik heb niet een specifiek product wat ik veel gebruik naast de standaarddingen als borstels etc.

Wat is je ultieme doel met je ponies?

Ik kom oorspronkelijk uit Ermelo, maar inmiddels woon ik in hartje Rotterdam

Wat is je favoriete discipline en waarom?


Toch wel dressuur, omdat dat de basis is van alles. Maar qua gezelligheid op wedstrijden en gewoon gave wedstrijden zou ik zeggen Eventing.

Wat vind je het mooiste paarden-/ ponyras?

Ik heb niet echt een specifiek ras, ik vind verschillende vachtkleuren wel heel gaaf.

Wat is jouw droompaard/-pony?


Vroeger wilde ik altijd een knappe valk pony met lange donkere manen.  Maar ik ben ontzettend blij met de paarden die ik heb. Zij zijn ook mijn droompaardjes.

Wat is je favoriete paardenproduct?


nvt

Hoe hou jij je paard mooi (vacht manen staart)?


Om eerlijk te zijn zitten mijn paarden vaak onder de modder omdat ze lekker buiten lopen haha. Als ik een fotoshoot heb was ik Morning haar staart en manen altijd met een speciale shampoo voor witte paarden, of bijv. Andrelon zilver shampoo. Verder heb ik altijd de equishine van Sectolin als anti-klit. Hun droogshampoo doet ook wonderen voor vlekken trouwens.

Wat zou je nog graag tegen lezers willen zeggen?


Geniet van je paard! Het allermooiste zit vaak in de kleine dingen. Lekker samen plezier maken. Het is niet belangrijk wat andere vinden, zolang jij maar gelukkig bent en het leuk hebt. Voor mij zijn de paarden een echte uitlaatklep van mijn werk leven en daarnaast ook van mijn leven online. Als ik bij de paarden ben, probeer ik ook volledig op hun te focussen. ‘Offline’ momentjes doen mij vaak goed en dan is de connectie met mijn dieren vaak ook veel sterker.