Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welke teugels passen bij mij?

Ik krijg vaak de vraag welke teugels het beste zijn. Natuurlijk is dit een hele persoonlijke keuze maar in dit artikel geven we jullie een aantal tips waar je op kunt letten bij de aanschaf van nieuwe teugels.

Welke teugels bij jou passen, is afhankelijk van wat je ermee gaat doen. Ga je rijden dan zul je wellicht iets mee grip willen terwijl je als je op de grond werkt vaak niet te stugge teugels wil. Uiteindelijk moet je dus iets vinden wat bij jou past en dan is het natuurlijk ook nog leuk als ze er mooi uitzien.

Materiaal

Deze teugels liggen heerlijk in de hand. Ze zijn heel soepel en hebben inderdaad heel veel grip. Tot het weer heel nat wordt. Dan zijn ze zonder handschoen erg glibberig. Niet ideaal dus als je een eventing rondje in regen moet rijden of lekker in de blubber door het bos rijdt. Wel perfect als het mooi weer is of je lekker binnen kunt rijden tijdens de natte dagen.

Deze teugels hebben veel grip, ook in regenachtig weer. Ze liggen goed in de hand en zijn in verschillende breedtes te krijgen. Mocht je een paard hebben wat erg sterk is dan raden we handschoenen aan. Omdat deze teugels van nylon gemaakt zijn, zijn ze scherper dan de biothane varianten. Deze teugels zijn naast het rijden ook fijn voor mennen (zoals op de foto) en longeren.

De standaard biothane is zeker ook een goed alternatief. Het heeft niet de grip laag van de super grip maar is zeker een fijne teugel voor een paard dat fijn en licht in de hand is. Ook is dit ideaal materiaal voor grondwerk. Onze grondwerklijnen worden dan ook standaard in de BETA variant gemaakt.

Dan hebben nog de HEXA. Dit materiaal is heel soepel. Door het patroon heeft het ook meer grip dan de standaard biothane. Mijn dochter rijdt er heel graag mee. De super grip is voor haar te stroef maar deze vindt zij heel prettig in de hand liggen. Hij is ook in andere kleuren dan zwart verkrijgbaar. Dat is natuurlijk een leuk extraatje. Zelf gebruik ik de hexa regelmatig met handwerk. Ook daar vind ik deze heel prettig voor.

Dan zijn er tot slot nog touwteugels. Deze hebben we in een ronde variant en een platte variant. Dit is een hele specifieke keuze. Vaak worden de besteld in combinatie met een touwhalster of bitlooshoofdstel. Dat is natuurlijk niet een must.

Dit zijn de verschillende teugels die we voor je kunnen maken. Natuurlijk zijn deze allemaal in kleur zelf samen te stellen. Mocht je nog op- of aanmerkingen hebben dan zijn deze natuurlijk altijd welkom. Jullie bevindingen zijn enorm waardevol voor andere en om onze producten nog verder te verbeteren!