Laat me jullie voorstellen aan Donder. Een prachtige grote Koningspoodle. Samen zijn baasje Lisa enzijn vriend Boef zijn ze hartstikke actief. Ze maakt gave foto’s van haar honden en heeft samen met Donder een leuke fotoshoot gedaan met de “Ino” halsband. Met haar honden doet ze graag aan kunstjes, wandelen en frisbeeën.

Ino betekent in het Hawaiiaans Donder.
Hij is dan ook vernoemd naar deze knappe, ondeugend, lieve Poodle.

Volg Lisa en donder ook op insta onder @donderandboef
Daar zie je ook het knappe vriendje van Donder, Boef!

Lees hieronder meer over de jonge Lisa en haar prachtige honden!

Hoe heet je?

Mijn baasjes hadden een labrador genaamd Storm die helaas is overleden. Naast dat ze het natuurlijk een leuke naam vonden, was het ook een mooi eerbetoon aan Storm! En ik moet zeggen dat de naam Donder wel bij mijn karakter past…

Hoe oud ben je?

Ik ben 2 jaar oud en word dit jaar in augustus 3.

Waar kom je vandaan?

Ik woon in Noord-Limburg, in de buurt van Gennep. Hartstikke leuk, want er zijn een hoop mooie natuurgebieden in de buurt waar we lekker kunnen wandelen.

Wat is de naam van jouw baasje?

Mijn baasje heet Lisa.

Hoe oud is jouw baasje?

Lisa is 15 jaar oud en wordt dit jaar nog 16.
Donder met paracord halsband Ino

Wat voor ras ben je?

Ik ben een koningspoedel, hoewel vreemden mij vaak aanzien als een labradoodle. Van een poedel zijn mensen natuurlijk gekke kapsels gewend, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Mijn baasje vindt dit veel leuker!

Hoelang zijn jullie al samen?

Mijn baasjes hebben mij opgehaald toen ik een puppy was, dus eigenlijk al zo lang ik me kan herinneren!

Ik ben nog nooit naar de trimmer geweest, mijn baasjes knippen me altijd zelf

Heeft je baasje altijd honden gehad?

Jazeker, ze kan zich geen leven zonder honden bedenken. Het begon met twee labradors, Storm en Lebbis. Toen Storm en Lebbis waren overleden besloten mijn baasjes dat ze weer honden wouden nemen, maar omdat één van mijn baasjes allergisch is voor honden, moesten deze anti-allergeen zijn. Toen zijn ze uiteindelijk uitgekomen op koningspoedels en ik mag denk ik wel zeggen dat ze daar heel blij mee zijn!

Wie is je beste vriendje?

Boef, omdat ik samen met hem woon. Maar met Tiësto kan ik ook heel goed spelen!

Wat doen jullie het liefste samen?

Het allerliefst ben ik actief bezig met Lisa. We doen van alles: behendigheid, frisbee en trucjes. Ik heb geen favoriet, elke keer ben ik weer enthousiast om te gaan werken!

Waarom vind je dat zo leuk?

In deze sporten kan ik mijn energie kwijt en hou ik zowel mijn lijf als verstand gezond. Een lekkere beloning na afloop is ook nooit verkeerd!

Wat is je lievelingskunstje?

Dat is zonder twijfel backstall. Hierbij buigt mijn baasje voorover en ik spring dan op haar rug. Er is niks leuker dan hoger staan dan mijn baasje. Ze zegt altijd dat ik me dan iets te stoer voel, maar dat valt best mee hoor.

Ik ben een koningspoedel, hoewel vreemden mij vaak aanzien als een labradoodle

Wat is haar lievelingskunstje?

Rebound! Ze staat dan rechtop en ik spring met 4 poten tegen haar aan en zet me dan weer af.

Wat zou je je baasje nog graag willen leren?

Dat ze me altijd zou moeten knuffelen en kriebelen als ik dat wil! Ik leg 2 poten op haar schoot, druk mijn neus onder haar hand en kijk haar aan met mijn beste puppyogen, maar dan nog doet ze soms alsof ik niet besta… valt me tegen.

Wat zou jij nog graag leren?

Hoe ik de deur openmaak. Lijkt me handig, dan hoeven mijn baasjes nooit meer zonder mij.

Wat is je favoriete speeltje?

Alles waar ik mee kan spelen vind ik geweldig, maar ik heb een voorkeur voor voorwerpen die eigenlijk niet bedoeld zijn als speeltjes, bijvoorbeeld vliegenmeppers, sokken en crocs. Daar is baasje het alleen niet altijd mee eens…
Halsband_Ino_donder

De Ino halsband van Donder:

Wat zijn jouw leukste karakter eigenschappen?

Ik ben (bijna) altijd enthousiast, wat we ook gaan doen. En die blijheid zie je dan ook terug in alles wat ik doe. Tijdens het springen spring ik veel te hoog en bij het trainen van trucjes biedt ik alles aan wat ik kan zonder dat erom gevraagd wordt.
HalsbandIno

Wat zijn jouw slechtste gewoontes?

Mijn springtalenten hebben ook voor problemen gezorgd. Tenminste, dat vindt mijn baasje. Ik sprong dagelijks, soms meerdere keren per dag, over het hek naar de buren. Dat hek was wel een meter hoog, maar mij kon het niet stoppen. Gelukkig vond mijn buurvrouw het niet zo erg, maar uiteindelijk hebben mijn baasjes het hek opgehoogd.

Heb je ook rare gewoontes?

Sinds ik jong ben heb ik al iets met mijn poten. In plaats van bijten, speelde ik met mijn poten. Tegenwoordig gebruik ik ze ook nog overal voor. Als mijn baasje me knuffelt, bijvoorbeeld, hou ik haar altijd vast door 1 of 2 poten op haar arm te leggen.

Wat vind je baasje het allerleukste aan jou?

Dat ik altijd minstens even enthousiast ben om iets te ondernemen als zijzelf. Of we nou gaan trainen, wandelen of knuffelen, ik word er altijd blij van. En dat maakt mijn baasje ook blij.

Hoe ik de deur openmaak. Lijkt me handig, dan hoeven mijn baasjes nooit meer zonder mij.

Hoeveel km hebben jullie al samen gelopen?

Al heel veel. Mijn baasjes houden het niet bij, maar we gaan regelmatig naar bossen om lange wandelingen te maken. Soms heel veel, soms wat minder, dat is afhankelijk van het weer.

Hoe blijft je vacht zo mooi?

Mijn baasjes kammen mij niet zo veel, omdat ik een hele fijne vacht van mezelf heb waardoor er geen klitten in komen. Ik ben nog nooit naar de trimmer geweest, mijn baasjes knippen me altijd zelf.

Wat zijn jullie toekomst plannen?

Mijn baasje zegt dat ze nog wel eens mee zou willen doen aan een behendigheidswedstrijd, maar dat duurt sowieso nog wel even, vooral omdat ik heel erg snel afgeleid ben. Ook zou mijn baasje het erg leuk vinden als ik footstall onder de knie krijg, omdat het een kunstje is die veel vertrouwen en balans vergt. Ik ben al goed onderweg! Verder hebben we niet echt plannen, we doen gewoon lekker wat we leuk vinden en zien dan wel verder!