Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vandaag ging Zé zomaar snel slapen. Superwoman dat ik ben heb ik eerst snel een taart gemaakt en vervolgens ook nog deze super eenvoudige legging. Zo komt Zé in ieder geval goed voor de dag met haar nieuwe legging.

Deze DIY legging heb je zo gemaakt. Ook kun je hem voor jezelf maken. Hij is niet erg economisch omdat het voor- en achterpand uit één stuk bestaan. Dit was voor mij nu niet belangrijk. Ik had het stuk nog speciaal voor een legging liggen. Ik wilde hem liever snel af hebben zodat ze hem vanavond aankan.

Naar daar komt hij dan:

DIY leggingDe blauwe legging is een grote maat. Ik heb die als voorbeeld genomen zodat Zé de legging nog een tijdje kan dragen. De groenige stof wordt de nieuwe legging.

DIY leggingLeg de legging op je stof. Mijn stof is ongeveer 50 cm lang omdat dit voor de kleine meid genoeg is. Koop dus wel stof naar je eigen maat.

DSC_8550Spelt de legging vast.

DSC_8551Knip vervolgens rondom de legging. Houd er rekening mee dat je een stiknaad overhoud. een halve cm is genoeg.

DSC_8552Zo ziet de outline er dan uit.

DSC_8553

Neem 1 van de twee pandjes. Hier gaan we een voorkantje van maken. De achterkant van een legging is altijd hoger omdat daar de billen in moeten.

Zoek het midden van het voorpand. Je kunt het pand het beste dubbel vouwen in de lengte om het midden te vinden.

Je kunt de legging er op leggen als referentie om te kijken hoe laag je de voorkant af moet knippen.

DSC_8554

Knip schuin naar de zijnaad zodat die gelijk blijft aan het achtpand.

DIY kinderleggingLeg vervolgens de goed kanten van de stof op elkaar. en spelt deze vast.

DIY legging

Stik de zijnaden dicht met een zigzag steek. De zigzag steek zorgt ervoor dat de naad zijn rek behoudt. Normaal zou ik dit met de lockmachine doen maar aangezien ik deze heb uitgeleend doe ik het zo. Werkt prima!

DIY legging

Zo zien de naden er dan uit. Ik heb ze iets smaller gemaakt zodat de legging iets strakker valt aangezien de andere nog erg groot was.

DSC_8558

Doe hetzelfde met de binnennaden

DSC_8559

Draai het broekje om. Nu gaan we de beentjes afwerken.
Spelt ze af op de juiste lengte. Zorg dat ze even lang zijn. Je kunt dit meten door de buitenkant van de legging van boven tot beneden op te meten. Zorg dat dit aan beide benen gelijk is.

DIY legging pijpjes afwerken

Dan zien ze er zo uit. Klaar om te stikken.

DSC_8561

Zorg dat het voetje overal op gelijk hoogte stikt

DIY legging

Dit is het resultaat na het stikken. Ook hier gebruik ik een zig zag steek. Dit zorgt ervoor dat het rekbaar blijft en het voetje er makkelijk doorheen past.

DIY legging met elastiek

Dit is het elastiek wat ik voor de band heb gebruikt. Het lijkt erg breed maar het zorgt er juist voor dat het comfortabel draagt. Stik de uiteinden aan elkaar.

DIY legging elastiek tunnel

Nu het elastiek inzetten. bekijk hoe breed de tunnel moet zijn. Zorg ervoor dat hij breed genoeg is zodat het elastiek niet per ongeluk vast komt te zitten.

DIY legging/broekje

Ik naai het eerst vast in de naad. Zo blijft het altijd goed zitten.

DIY legging

Gebruik weer de zigzag steek en naai de tunnel verder dicht. Let erop dat je het elastiek niet vast naait.

DIY leggingEn klaar is de legging. Super snel en super schattig! Zodra Zé wakker is kan ze hem aan naar het feest van vanavond!

Heb je er zelf één gemaakt dan zie ik hem natuurlijk graag!