Sinds kort ben ik helemaal over op het “Paleo” concept. Ik voel me beter, energieker en val daarbij ook nog eens wat kilootjes af!

Ik ben gek op courgettes. Ik verbouw ze dan ook elk jaar in mijn tuin.
Laatst heb ik een lasagna van courgettes gemaakt (een absolute aanrader) en ik had nog heel wat courgette over. Vandaar dat ik op het idee kwam om er soep van te maken. Dit is wat ik ervan gemaakt heb:

Wat heb je nodig:
2 courgettes (grote)
3 cups vegetarisch bouillon blokje (bio)
2 teentjes knoflook
2 lente uien
1 cup kokosmelk (bio, ongezoet)
peper
zout
1 el kokosolie
Blender

Hoe maak je het:
Heel eenvoudig.
Snijdt alle groente, verhit een grote pan met kokosolie en doe daar de groenten in. Laat dit even een paar minuutjes bakken op een niet te hoog vuur.
Maak ondertussen de bouillon. 1 blokje is ongeveer 500ml.
Voeg 3 cups (is ongeveer 500ml) bouillon toe aan de groenten plus 1 cup kokomelk.
Laat dit even doorkoken voor 10 min. Giet alles vervolgens in een blender en zorg dat het goed fijngemalen wordt. Voeg zelf peper en zout toe naar wens.

Je kunt het gelijk serveren maar je kunt natuurlijk ook een deel invriezen.

Eet smakelijk!