Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Creatieve Vingers: De Magie van Handwerken

Ken je ook dat gevoel van onrustige handen? Ik ben altijd opzoek naar iets om te maken. Of ik nu knoop, haak, naai, brei of kook, Mijn handen willen altijd graag iets maken. Ik heb altijd wel een project waaraan ik bezig ben.
Ik ben er inmiddels achter dat het komt omdat het mij heel veel voldoening geeft om iets zelf met mijn handen te maken.

Gebruide triu van MYPZ

Mijn handen willen altijd graag iets maken!!

Momenteel ben ik bezig met het breien van een toffe trui. Dit patroon vond ik op MYPZ. Bij deze een link naar het super goed te volgen patroon. Het patroon is in het engels. Het is goed te volgen en gemakkelijk aan te passen naar je eigen maat. Ik denk zeker dat ik er nog een maak met andere wol. Misschien wel wol van MYPZ zelf want die hebben prachtige kleuren en laat ik daar nou net van houden!

De wol die ik hiervoor gebruik heb ik afgelopen zomer samen met mijn moeder in Noorwegen gekocht. Het is super zachte Alpaca wol van het merk Viking garn. Ik heb inmiddels gezien dat het op diverse sites te vinden is zoals Hobbii.nl.
Wat ik erg leuk vindt aan dit patroon is dat je de trui op rondbreinaalden van boven naar beneden breit. Ik hou hiervan. Vooral omdat je dan daarna niet de mouwen er weer los aan hoeft te zetten. Zelf gebruik ik deze fantastische rondbreinaalden, Lana grossa rondbreinaalden. De naalden zijn fijn glad (iets wat ik prettig vindt), daardoor is het heerlijk soepel breien.

Wil jij nou ook graag handiger worden en meer met de hand zelf maken? Kom eens een workshop volgen. Er staan weer workshops op de planning voor halsband en hondenlijnen maken maar ook haken en breien komt binnenkort weer aan de beurt!

Bekijk hier het workshop aanbond